woensdag 15 maart 2017

Rebellen vallen 106 maal aan, zes soldaten gewond

De pro-Russische rebellen voerden gisteren 106 aanvallen uit op posities van het leger. Daarbij raakten zes Oekraïense soldaten gewond. De situatie bij Avdiivka was weer gespannen, aangezien de rebellen hier op het leger schoten met zowel zware machinegeweren en granaatwerpers als met mortieren en zelfs tanks. Ook op soldaten bij Zajtseve, Opitne, Loehanske, Trojtske, Kamjanka en de kolenmijn ABoetivka werd geschoten met granaatwerpers en mortieren. Loehanske kreeg ook te maken met 122 millimeter artillerie.

In de omgeving van Marioepol werden soldaten in Vodiane, Pavlopil en Hnoetove beschoten met mortieren, terwijl de rebellen met een tank het stadje Marinka aanvielen. Tegen Vodiane, Sjirokine en Berezove werden pantserwagens ingezet. Sluipschutters waren actief bij de dorpen Hnoetove, Novomichailvka en Sjirokine.

In de provincie Loehansk vuurden de rebellen met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en machinegeweren op de posities van het leger bij het dorp Krimske. In de buurt van de dorpen Novo-Oleksandrivka, Zhovte en Novozvanivka werden sluipschutters gesignaleerd.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: