maandag 20 maart 2017

Rebellen vallen 50 maal aan, zes gewonden

De pro-Russische rebellen hebben het Oekraïense leger gisteren 50 maal aangevallen. Vijf Oekraïense soldaten raakten gewond, in Aviivka een bejaarde inwoonster van deze stad. De helft van de aanvallen had plaats in de omgeving van de havenstad Marioepol, waar het dorp Vodiane eerst te maken kreeg met aanvallen met zware machinegeweren, granaatwerpers en antiluchtdoelgeschut. Aan het begin van de avond zetten de rebellen daar ook 122 millimeter artillerie in.

De rebellen schoten met zware machinegeweren op posities van het leger bij de dorpen Pavlopil, Sjirokine en Hnoetove, terwijl tegen soldaten bij het dorp Lebedinske met granaatwerpers werden bestookt. De soldaten bij Marinka en Krasnohorivka werden onder vuur genomen met mortieren.

In de omgeving van de stad Donetsk ging het er bij Avdiivka ook weer stevig aan toe. De soldaten daar kregen eerst te maken met granaatwerpers en zware machinegeweren, maar halverwege de middag werden ze ook door een tank aangevallen. In het oude deel van de stad Avdiivka kreeg een woning een voltreffer en vloog in brand. De bejaarde bewoonster raakte daarbij gewond. De rebellen vielen ook de versterkte posities bij het dorp Nevelske aan met 120 millimeter mortieren en ze gebruikten granaatwerpers en machinegeweren tegen soldaten bij de dorpen Zajtseve, Loehanske en Kamjanka.

In de provincie Loehansk schoten de rebellen tweemaal met 120 millimeter mortieren op legerposities bij het dorp Novozvanivka. Tegen soldaten bij de dorpen Stanitsja Loehanska en Novo-Oleksandrivka gebruikten ze granaatwerpers.

Bronnen: Unian, 112

Geen opmerkingen: