dinsdag 7 maart 2017

Soldaat gedood, vier gewonden, 122 aanvallen

Eén Oekraïense soldaat is gisteren gedood, terwijl vier soldaten verwondingen opliepen bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. De rebellen voerden 122 aanvallen uit, waarbij Avdiivka werd bestookt met mortieren. Dat was ook het geval bij de dorpen Majorsk, Trojtske, Verchniotoretske, Novorhodske en Piski.

Granaatwerpers werden gebruikt tegen posities van het lever bij de dorpen Sieverne, Piski, Zajtseve, Verchniotoretkse, Kamjanka en Nevelske. Kamjanka kreeg ook te maken met een sluipschutter. Tegen soldaten bij het dorp Loehanske zetten de rebellen pantserwagens in.

In de omgeving van Marioepol waren er aanvallen met tanks op Vodiane en Lebeinske. Vodiane kreeg ook te maken met artillerievuur. Mortieren, granaatwerpers en zelfs anti-tankraketten werden afgevuurd op soldaten bij Krasnohorivka, Hnoetove, Novotrojtske, Pavlopil, Vodiane, Novohrihorivka en Sjirokine. Hnoetove, Tsjermalik, Talakivka, Pavlopil en Vodiane werden ook aangevallen met mortieren. Nabij de dorpen Berezove, Vodiane en Sjirokine waren sluipschutters actief en vielen de rebellen aan met pantserwagens.

In de provincie Loehansk gebruikten de rebellen 152 millimeter artillerie bij aanvallen op Krimske, terwijl Popasna, Novo-Oleksandrivka, Novotoshkivkske, Trojtske en Orichove met mortieren werden bestookt.
Bron: Unian

Geen opmerkingen: