maandag 10 april 2017

Pro-Oekraïense en pro-Russische activisten slaags in Odessa

In Odessa zijn pro-Oekraïense en pro-Russische activisten vandaag slaags geraakt nabij het monument voor de Onbekende Zeeman in het Sjevtsjenkpark. Zes van hen werden gearresteerd door de politie, aldus de plaatselijke krant Doemskaja. Daarmee kon een nieuwe aanvaring tussen beide groepen niet voorkomen worden.

De politie arresteerde toen nog eens vijftien activisten. Eén van de arrestanten bleek in het bezit van rookbommen en een gasflesje. Aanhangers van andere pro-Oekraïense bewegingen - en onder hen ook Serhii Sternenko, de voormalige leider van de Rechtse Sektor in Odessa - bemoeiden is er ook nog mee.

In Odessa vonden in mei 2014 meer dan veertig mensen de dood nadat eerst pro-Oekraïense betogers werden aangevallen en vervolgens de pro-Russische aanvallers op hun beurt achterna werden gezeten. Toen de pro-Russische aanvallers hun toevlucht zochten in het Vakbondshuis raakte dit gebouw in brand door een molotovcocktail. Bij deze brand vielen de meeste doden. Ook na bijna drie jaar is nog altijd niet duidelijk wie verantwoordelijk waren voor al dit geweld.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: