dinsdag 18 april 2017

Saakasjvili woedend: zijn broer moet Oekraïne uit

Micheil Saakasjvili's broer David krijgt geen permanente verblijfsvergunning in Oekraïne, tot grote woede van de voormalige Georgische president die zelf in mei 2015 Oekraïens staatsburger werd. ''Dit is een hele lage streek! Zakenmensen die ons steunen worden lastig gevallen, maar niemand legt de oligarchen een strobreed in de weg'', briest Micheil Saakasjvili op zijn Facebookpagina.

David Saakasjvili ontving zaterdag een brief van de staatsveiligheidsdienst SBOe waarin hij wordt verzocht het land te verlaten omdat zijn aanvraag voor een permanente verblijfsvergunning is afgewezen.

Micheil Saakasjvili werd zelf twee jaar geleden door president Petro Porosjenko naar Oekraïne gehaald om als gouverneur van Odessa de corruptie in de gelijknamige havenstad aan te pakken. Saakasjvili gaf er afgelopen november de brui aan omdat hij te veel tegenstand zou ondervinden bij het doorvoeren van zijn hervormingen. Hij noemde daarbij met name Porosjenko. Sindsdien werkt Saakasjvili aan een nieuwe, liberale partij waarmee hij aan de volgende parlementsverkiezingen mee wil doen.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: