vrijdag 25 augustus 2017

Drie soldaten gewond, rebellen vallen 22 maal aan

Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op hun posities. De rebellen vielen 22 maal aan, vooral weer in de avonduren. Tot aan middernacht bestookten ze de versterkte legerposities op en bij het industrieterrein van de stad Avdiivka vanuit de nabijgelegen stad Jasnoevata en de dorpen Jakovlikvka en Spartak. De rebellen zetten daarbij zowel granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur. Het leger schoot hier volop terug,

De soldaten bij het dorp Trojtske kregen tenminste 27 82 millimeter mortiergranaten op zich afgevuurd. In de omgeving van Marioepol was het relatief rustig. Alleen omstreeks tien uur 's avonds was er een aanval met granaatwerpers en geweervuur bij het dorp Taramtsjoek.

In de provincie Loehansk waren er aanvallen met 120 millimeter mortieren op de versterkte legerposities bij het dorp Katerinivka, terwijl de soldaten bij de dorpen Novo-Oleksandrivka en Novotovkivske met 82 millimeter mortieren werden beschoten. De rebellen schoten met zware machinegeweren op de soldaten bij het dorp Stanitsja Loehanska.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: