dinsdag 22 augustus 2017

Flinke straffen voor Poolse verstoorders processie

De rechtbank in de Poolse stad Przemysl heeft werkstraffen gegeven aan de twintig mannen die in juni een processie van Grieks-katholieke en Orthodoxe Oekraïners verstoorden. De processie was onderdeel van een herdenking van de slachtoffers van Poolse nationalisten die direct na de Tweede Wereldoorlog vielen bij een etnische zuivering in het oosten van Polen.

De Poolse nationalisten moeten werkstraffen uitvoeren en leveren 20 procent van hun loon in gedurende hun straftijd die varieert van vier tot tien maanden. De werklozen onder hen moeten 30 uur per maand werk doen ten gunste van de samenleving gedurende hun straftijd.

Intussen blijven de problemen tussen Polen en Oekraïners aanhouden. Drie dronken Polen hebben in de stad Gdansk hebben een 24-jarige Oekraïner aangevallen. De medewerker van een kebab-restaurant zou zijn mishandeld vanwege zijn nationaliteit. ''Weet jij wat jouw opa deed met mijn oma?'', vroeg één van de drie aanvallers de jonge Oekraïner, verwijzend naar de etnische zuiveringen over en weer in West-Oekraïne en Oost-Polen. De drie aanvallers werden door de politie opgepakt. Hun slachtoffer werd naar een ziekenhuis gebracht met diverse verwondingen.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: