dinsdag 15 augustus 2017

Industriegebied Avdiivka voorturend onder vuur

Avdiivka wordt al dagenlang voortdurend aangevallen. De soldaten die het industriegebied bij de stad verdedigen krijgen steeds opnieuw te maken met mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Gisteravond werden zeker tien 120 millimeter negentien 82 millimeter mortiergranaten op ze afgevuurd.

Elke aanval werd beantwoord door het Oekraïense leger, al zette dat in tegenstelling tot de pro-Russische rebellen geen zware wapens in. De 120 millimeter mortieren vallen onder de noemer 'zware wapens' en die zijn volgens de Minsk-akkoorden verboden. De legerleiding meldt wel dat zo nodig zware wapens snel kunnen worden ingezet als het nodig mocht blijken om de aanvallen van de rebellen te stoppen.

Ook de legerposities bij Kamjanka en Loehanske in de omgeving van de door de separatisten bezette stad Donetsk werden 's avonds aangevallen. Als gevolg van een beschieting met mortieren nabij Verchniotoretske raakten vijf Oekraïense soldaten gewond. In totaal liepen acht soldaten verwondingen op bij 31 aanvallen van de rebellen.

In de omgeving van de havenstad Marioepol werden soldaten bij het stadje Marinka aangevallen met 82 en 120 millimeter mortieren, terwijl de versterkte legerposities bij Vodiane met granaatwerpers werden bestookt.

Bronnen: 112.ua, Unian

Geen opmerkingen: