maandag 14 augustus 2017

Luchtvaart ziet forse toename van aantal passagiers

Het aantal passagiers dat gebruik maakt van de Oekraïense luchthavens is in de eerste helft van dit jaar met iets meer dan een derde (34 procent) toegenomen. Volgens de Luchtvaartdienst werden ruim 7,1 miljoen passagiers vervoerd door dertig luchtvaartmaatschappijen. Daarvan namen Ukraine International Airlines (UIA), Azur Air Ukraine, Windrose Airlines, Bravo Airways en Atlasjet Airlines maar liefst 95 procent voor hun rekening.

Het aantal passagiers bij UIA groeide met bijna een kwart (24,1 procent), maar Azur Air zag zelfs een toename van 47 procent. Er zijn nu tien Oekraïense luchtvaartmaatschappijen die vluchten uitvoeren op 42 landen. Het beeld zal snel veranderen als low cost airlines als Ryanair en Easyjet vanuit Kyiv en Lviv op tal van Europese bestemmingen gaan vliegen. Niet alleen neemt het aantal vluchten naar verwachting fors toe, maar UIA zal ongetwijfeld passagiers kwijtraken aan de aanbieders van (veel) goedkopere vluchten.

Vijf maatschappijen vervoeren binnenlandse vluchten tussen negen steden. Zij vervoerden samen 523.300 passagiers, een toename van 22,6 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2016. Vanaf de vliegvelden van Kyiv (Borispil en Zjoeliani). Odesa, Lviv, Charkiv, Dnipropetrovsk en Zaporizja wordt 98 procent van alle passagiers- en goederentransport verzorgd.

Bron: ZIK

Geen opmerkingen: