donderdag 17 augustus 2017

Porosjenko gelast onderzoek naar raketmotoren

President Petro Porosjenko heeft gisteren opdracht gegeven tot een ''diepgaand en volledig'' onderzoek naar de mogelijkheid dat het Oekraïense bedrijf Joezhmasj (Pivdenmasj in het Oekraïens) raketmotoren aan Noord-Korea heeft geleverd. ''Hoe absurd de aantijgingen ook lijken, maar wij zijn onszelf en andere landen wel verplicht om de informatie na te trekken zoals die maandag door de New York Times is gepubliceerd'', aldus Porosenko.

De president heeft de verantwoordelijkheid voor het onderzoek in handen gelegd van secretaris Oleksandr Toertsjinov van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad. Porosjenko verwacht nog deze week het resultaat van Toertsjinov te ontvangen.

De door de New York Times geciteerde raketexpert zwakte overigens een dag na de publicatie zijn bewering af dat de motoren voor de Noord-Koreaanse lange-afstandsraketten uit Oekraïne afkomstig zouden zijn. Het zou, zo liet Michael Elleman weten, ook kunnen zijn dat de raketmotoren door een ander voormalig Sovjetland geleverd zijn.
Bron: Unian

Geen opmerkingen: