zaterdag 19 augustus 2017

'Rebellen gebruiken nu tactiek verschroeide aarde'

De pro-Russische rebellen hebben vandaag op grote schaal brand gesticht op de velden in bos bij het dorp Loehanske in de provincie Donetsk. Het gaat om gebied in de frontlijn. Daarbij zouden ook enkele huizen zijn afgebrand. Het Oekraïense leger noemt het ''de tactiek van de verschroeide aarde''. Het vuur zou inmiddels gedoofd zijn.

De rebellen voerden gisteren 25 aanvallen uit op het leger. Daarbij raakten drie Oekraïense soldaten gewond. Het ernstigst was de situatie op en bij de Promzona, het industriegebied aan de rand van de stad Avdiivka. De rebellen voerden hier 's avonds drie aanvalsgolven uit met mortieren, een tank en granaatwerpers. De soldaten schoten terug en wisten de aanvallen te stoppen. Een soldaat raakte hier gewond.


In de omgeving van Marioepol vuurden de rebellen met 82 millimeter mortieren en zware machinegeweren bijna een uur lang onophoudelijk op de legerposities bij Tsjermalik. Last op de avond kwamen ook de legerposities bij Pavlopil, Lebedinske en Sjirokine onder vuur te liggen. Bij Vodiane raakte een soldaat gewond.

In de provincie Loehansk was het gisteravond relatief rustig. Wel waren er aanvallen met geweervuur en granaatwerpers op soldaten bij de dorpen Novozvanivka en Novo-Oleksandrivka. Woningen in het dorp Zajtseve werden door de rebellen met geweren beschoten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: