zondag 27 augustus 2017

Schoolbestand: rebellen vallen 35 maal aan

De pro-Russische rebellen trekken zich niets aan van het 'schoolbestand' zoals dat bijna een week geleden is afgesproken door de leiders van de Normandische Vier. Ze vielen gisteren het Oekraïense leger zelfs 35 maal aan, bijna het dubbele aantal van de voorgaande dagen. Het ging echter vooral om pogingen om het leger uit de tent te lokken. Er vielen geen slachtoffers.

De meeste aanvallen hadden 's avonds en afgelopen nacht plaats in de omgeving van Marioepol. De versterkte legerposities bij het dorp Vodiane werden zesmaal aangevallen met zware machinegeweren en ook waren er kortstondige aanvallen op de soldaten bij de dorpen Sjirokine en Pavlopil.

In de omgeving van Donetsk waren er aan het einde van de dag twee aanvallen met granaatwerpers op het industrieterrein van Avdiivka. De versterkte legerposities bij het dorp Zajtseve werden meerdere keren aangevallen met geweervuur. Het leger schoot tweemaal terug om de rebellen daar op afstand te houden. Uit de provincie Loehansk komt slechts een enkele melding van een aanval. De soldaten bestookten de soldaten bij het dorp Stanitsja Loehanska gedurende enkele minuten met geweervuur.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: