vrijdag 8 september 2017

Douane waarschuwt: mijd grensovergang Krakovets

De Oekraïense douane raadt automobilisten aan om vanaf morgen tot dinsdag de grensovergang Krakovets te mijden vanwege mogelijke demonstraties van zowel sympathisanten als tegenstanders van Micheil Saakasjvili. De ex-president van Georgië en voormalig gouverneur van Odessa heeft aangekondigd dat hij zondag vanuit Polen via de grensovergang Krakovets naar Oekraïne wil reizen.

David Sakvarelidze, voorheen plaatsvervangend procureur-generaal en aanhanger van Saakasjvili, verwacht dat tegenstanders zullen proberen te voorkomen dat Saakasjvili het land binnen gaat. De autoriteiten gaan dat niet doen, ook al is Saakasjvili zijn Oekraïens staatsburgerschap ontnomen. Hij heeft er echter wel recht op om zich voor de rechter te verdedigen tegen dit besluit.

De autoriteiten zullen dat toestaan om gezichtsverlies te voorkomen, aldus Sakvarelidze in een interview met tv-zender ZIK. Ook zonder geldig Oekraïens paspoort is Saakasjvili nog altijd een inwoner van Oekraïne en dat houdt volgens Sakvarelidze in dat zij hem het land binnen moeten laten. Mocht dat niet het geval zijn, dan heeft Saakasjvili al aangekondigd dat hij ''desnoods in een tent'' aan de grens gaat bivakkeren.

Bronnen: 112.ua, ZIK

Geen opmerkingen: