zaterdag 16 september 2017

Kerry: 'Vredeskorps kan valstrik van Rusland zijn'

Ook John Kerry, de voormalige minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten (2013-2017), waarschuwt Oekraïne voor een vredeskorps van de Verenigde Naties in de Donbas. De voors en tegens moeten goed worden afgewogen en als er al blauwhelmen naar Oost-Oekraïne worden gestuurd, dan moeten die de controle krijgen over de grens met Rusland.

Het Russische voorstel om een vredeskorps te sturen kan een valstrik zijn. ''Als het vredeskorps alleen langs de frontlijn aanwezig mag zijn, dan kan dat de erkenning inhouden dat hier de nieuwe grens loopt. Nee, het vredeskorps moet z'n werk kunnen doen in de hele Donbas en in het bijzonder aan de grens met Rusland.''

Kerry sprak gisteren op de Jalta-conferentie in Kyiv zijn teleurstelling uit over de manier waarop de onderhandelingen in Minsk verlopen. ''Tijdens mijn gesprekken met Poetin in Moskou hebben we meerdere keren besproken hoe het hele proces sneller en effectiever zou kunnen zijn. Vervolgens gingen er weken voorbij zonder dat er iets gebeurde.'' De voormalige minister verzekerde zijn toehoorders dat de Amerikaanse regering Oekraïne blijft steunen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: