zaterdag 9 september 2017

Rebellen vallen 34 maal aan: 5 soldaten gewond

Vijf Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. Er werden in totaal 35 aanvallen gedaan door de rebellen, waaronder twee aanvalsgolven op de legerposities bij het dorp Piski. Er werd bijna twee uur geschoten, waarbij minstens twintig mortiergranaten op de soldaten werden afgevuurd. Ook gebruikten de rebellen granaatwerpers, zware machinegeweren en pantserwagens.

De versterkte legerposities op het industrieterrein van Avdiivka en bij de kolenmijn Boetivka werden tegen de avond meerdere malen bestookt met granaatwerpers. Omstreeks zes uur beschoten de rebellen de soldaten bij het dorp Semihirja vanuit pantserwagens en met anti-luchtdoelgeschut.

In de omgeving van Marioepol schoten de rebellen met 82 millimeter mortieren op de soldaten bij het stadje Mainka en met granaatwerpers vielen ze de soldaten bij het dorp Starohnativka aan. De versterkte legerposities bij de dorpen Lebedinske en Talakivka werden onder vuur genomen met granaatwerpers en zware machinegeweren. De soldaten bij Vodiane kregen te maken met granaatwerpers. Bij deze beschieting viel één van de vijf gewonden.

In de provincie Loehansk werd tweemaal een aanval met granaatwerpers uitgevoerd op de soldaten bij het dorp Krimske en eenmaal met op die bij Stanitsja Loehanska.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: