dinsdag 5 september 2017

'Saakasjvili mag Oekraïne ongehinderd binnen'

Micheil Saakasjvili kan ongehinderd naar Oekraïne terugkeren. Dat meldt zijn partij Beweging van de Nieuwe Krachten. Saakasjvili's advocaat Pavlo Bogomazov zou dat te horen hebben gekregen van zowel de staatsveiligheidsdienst SBOe, de Nationale Politie, het ministerie van Justitie en de Grensbewaking. ''Er zijn geen juridische beletselen, zodat hij zondag bij Krakovets zoals aangekondigd de grens over kan gaan.''

Eerder nog zei de plaatsvervangend directeur Vasil Servatjoek van de Grensbewaking dat de voormalige Georgische president en ex-gouverneur van Odessa het land niet binnen mag en als hij dat toch probeert te doen, dat dan zijn Oekraïense paspoort in beslag wordt genomen. Dit omdat president Petro Porosjenko vorige maand Saakasjvili per decreet zijn Oekraïense staatsburgerschap heeft afgenomen.

Volgens de Beweging van de Nieuwe Krachten is haar persvoorlichter afgelopen zaterdag gearresteerd bij de grensovergang waar Saakasjvili komende zondag de oversteek wil maken. Micheil Saakasjvili's broer David is afgelopen weekeinde gearresteerd. Hij zou inmiddels de keus hebben gekregen om vrijwillig uit Oekraïne te vertrekken of het land te worden uitgezet.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: