zaterdag 4 november 2017

Drie soldaten raken gewond, 29 aanvallen

Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt. De pro-Russische rebellen voerden in totaal 29 aanvallen uit op het leger in de Donbas, op 17 aanvallen werd door het leger gereageerd. De soldaten bij Avdiivka kregen het weer zwaar te verduren, want zij werden de hele avond door bestookt met granaatwerpers en machinegeweren.

De soldaten bij de dorpen Peski en Zajtseve, maar ook die bij de kolenmijn Boetivka werden met lichte wapens onder vuur genomen. De versterkte legerposities bij het dorp Loehansk kregen zelfs tweemaal met een aanvalsgolf te maken. Richting het dorp Trojtske schoten de rebellen 82 millimeter mortieren af. In de omgeving van Marioepol werden in de avonduren aanvallen uitgevoerd op de versterkte legerposities bij de dorpen Talakivka en Taramtsjoek.

In de provincie Loehansk werden de soldaten bij het dorp Novo-Oleksandrivka beschoten met een zwaar machinegeweer. De versterkte legerposities bij het dorp Triochizbenka werden beschoten met 82 millimeter mortieren, terwijl tegen de soldaten bij de dorpen Stanitsja Loehanska, Novozvanivka en Valoejske lichte wapens werden gebruikt.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: