donderdag 9 november 2017

Lijfwachten Medvedtsjoek mishandelen filmploeg


Een filmploeg van Radio Liberty is gistermiddag op een luchthaven bij Kyiv aangevallen door gemaskerde mannen, waarschijnlijk lijfwachten van oligarch Viktor Medvedtsjoek die zojuist was gearriveerd vanuit Rusland. Medvedtsjoek is de leider van de pro-Russische partij Keus voor Oekraïne. Hij is bevriend met de Russische president Vladimir Poetin die zelfs peetvader is van Medvedtsjoek's dochter.

''Ze gaven ons elleboogstoten, liepen expres tegen ons aan en sloegen de camera uit handen van onze cameraman. Toen we het vertrek van Medvedtsjoek vanaf de terminal wilden filmen, werd onze studiowagen tegengehouden'', meldt verslaggever Michailo Tkatsj van Radio Liberty.Op de luchthaven aanwezige politieagenten grepen niet in toen Medvedtsjoek's vermeende lijfwachten zich misdroegen.

Nadat verslaggever Tkatsj ruchtbaarheid had gegeven aan het voorval besloot het Openbaar Ministerie een onderzoek in te stellen naar het gedrag van de lijfwachten. Nog weer later kwam het ministerie van Binnenlandse Zaken met de mededeling dat onderzoek wordt gedaan naar afzijdige rol van de politie in deze kwestie.

Dit jaar zijn er al tachtig gevallen geconstateerd van mishandeling van journalisten bij het uitoefenen van hun beroep. Alleen al in de maand september kregen elf journalisten te maken met agressie.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: