dinsdag 7 november 2017

Minister Avakov overleeft motie van wantrouwen

Een motie van wantrouwen tegen minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken kon vanmiddag op weinig steun rekenen. Slechts 31 van de 297 aanwezige parlementsleden stemden er voor, 102 waren er tegen. Avakov (Volksfront) wordt door de indieners van de motie, de parlementsleden Serhi Kaplin en Andri Nemirovski, verweten dat de nieuwe, door hem opgezette politie-organisatie te weinig effectief is.

Terwijl de misdaad met 30 procent is toegenomen, slaagt de Nationale Politie er slechts in om één op de tien misdrijven op te lossen. Maar niet alleen de politie presteert niet naar behoren, ook andere veiligheidsdiensten lukt het volgens Kaplin en Nemirovski niet om de Oekraïners te beschermen tegen criminelen.

Ook wezen de indieners van de motie van wantrouwen op onderzoek van het anti-corruptiebureau NABOe en het Openbaar Ministerie waaruit blijkt dat het aan de minister gelieerde bedrijf Investor op onwettige wijze een terrein van 18,1 hectare van de hand heeft gedaan.

Ook de kwestie met de veel te dure rugzakken van slechte kwaliteit voor de Nationale Garde werd aangeroerd. De NABOe bracht vorige week aan het licht dat Avakov's zoon Oleksandr flink aan de rugzakken heeft verdiend, terwijl zijn vader als minister verantwoordelijk is voor de Nationale Garde.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: