zondag 19 november 2017

Minister verwacht alsnog akkoord met Ryanair

Minister Volodimir Omeljan van Infrastructuur zegt in een interview met tv-zender Kanal 5 dat de gesprekken met luchtvaartmaatschappij Ryainair goed verlopen. Hij verwacht dat het tot een akkoord komt. De Ierse low cost carrier kondigde eerder aan op Borispil bij Kyiv te gaan vliegen, maar trok dit voornemen in toen de luchthavendirectie vasthield aan te hoge tarieven.

Volgens Ryanair werd dat gedaan onder druk van de Oekraïense luchtvaartmaatschappij Ukraine International Airlines (UIA) die vreest erg veel klandizie kwijt te raken. De directie van Borispil verklaarde evenwel dat Ryanair zulke hoge eisen stelt aan de luchthaven dat die een jaarlijks verlies lijdt van zo'n 2 miljard hrivna (64 miljoen euro).

De onderhandelingen met Ryanair zijn hervat op initiatief van premier Volodimir Hrojsman die vond dat elke kans moet worden aangegrepen om de Oekraïners goedkoop naar het buitenland te laten vliegen. Mocht het alsnog tot een akkoord komen, dan wil Ryanair onder meer op Eindhoven gaan vliegen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: