zaterdag 18 november 2017

Minister wil veel minder buitenlandse kentekens zien

Er moet paal en perk gesteld worden aan het aantal auto's met buitenlands kenteken dat in Oekraïne rondrijdt. Minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken heeft er geen probleem mee dat buitenlanders die korte tijd in Oekraïne verblijven met een auto met buitenlands kenteken rijden, want dat is redelijk.

''Maar het wordt anders als, zoals onlangs nog gebeurde ergens in het land, iemand in een auto met Lets kenteken een voetganger aanrijdt er vandoor gaat, maar de auto laat staan. Dan valt niet te achterhalen wie de eigenaar is, laat staan de bestuurder'', legde Avakov uit op tv-zender 1+1. Hij wil daarom dat er meer duidelijkheid komt. ''Het is een veiligheidskwestie. Hoe minder auto's hier rondrijden met een buitenlands kenteken, des te beter.''

Er reden op 1 november maar liefst 383.300 auto's met een buitenlands kenteken in Oekraïne rond, volgens de Belastingdienst. Daarvan zouden er 236.600 auto's al lang een Oekraïens kenteken moeten hebben. De totale import bedroeg dit jaar al 865.000 auto's, waarvan 681.600 'in transit' en 183.400 als 'tijdelijke import'.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: