woensdag 22 november 2017

Plotnitski 'gewoon aan het werk', meldt hijzelf

Separatistenleider Igor Plotnitski zit nog gewoon op zijn post en hij heeft vandaag al een werkoverleg gehad met leden van zijn kabinet, waaronder de 'huidige minister van Binnenlandse Zaken' en diens plaatsvervanger. Dat valt althans op te maken uit een mededeling met bijbehorende video op de 'officiële website' van Plotnitski. Het is niet duidelijk wanneer en waar de videobeelden zijn opgenomen.

Eerder had een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten dat de separatistenleider met zijn gezin naar Rusland was gevlucht nadat er gistermiddag plotseling soldaten zonder insignes op straat waren die in de stad Loehansk diverse overheidsgebouwen bezetten. Dat zou alles te maken hebben met een conflict tussen Plotnitski en de door hem maandag 'wegens corruptie' ontslagen minister van Binnenlandse Zaken Igor Kornet.

Inmiddels meldt de nieuwssite Novaja Gazeta dat in Loehansk alle medewerkers van het Openbaar Ministerie zijn ontslagen. Ook de Britse nieuwssite Independent meldt dit, met de toevoeging dat de openbare aanklagers de kant van Kornet hebben gekozen.

Bronnen: 112.ua, Independent, Novaja Gazeta

Geen opmerkingen: