woensdag 8 november 2017

Video: overzicht van belangrijke moordzaken

Al meer dan een jaar wordt Oekraïne geteisterd door een golf van moorden op bekende Oekraïners. Die reeks begon in juli vorig jaar in Kyiv met de bomaanslag op de auto van journalist Pavel Sheremet. In maart dit jaar werd de voormalige Russische parlementariër Denis Voronenkov op straat in de hoofdstad doodgeschoten en in dezelfde maand kwam kolonel Oleksandr Charaberjoesj van de staatsveiligheidsdienst SBOe om het leven bij een bomaanslag in Marioepol.

Inlichtingenofficier Maksim Shapoval werd in juni het slachtoffer van een bomaanslag in Kyiv. In juli overleed Joeri Vozni, eveneens in dienst bij de SBOe, als gevolg van een bomaanslag in Illinovka. De Georgiër Timur Machauriy kwam ook bij een bomaanslag om het leven. Dat was in september in Kyiv.

Parlementslid Igor Mositsjoek overleefde vorige maand een aanslag op straat in de hoofdstad. Op Adam Osmajev en Amina Okoejeva werden twee aanslagen gepleegd. Bij de eerste raakte Osmajev gewond, maar bij een hinderlaag op maandag 30 oktober kwam Okoejeva om het leven. In bijna alle gevallen zijn er geen daders opgespoord.

Bronnen: RFE/RL, YouTube

Geen opmerkingen: