woensdag 17 november 2010

Kleine ondernemers boos om belastingherziening


Naar schatting 10.000 kleine ondernemers protesteerden dinsdag tegen de plannen voor een belastingherziening van de overheid. Die vindt de herziening noodzakelijk, omdat die meer belastinggeld oplevert. De overheidsfinancien profiteren daarvan en ook moet het nationale pensioenfonds er mee tegen een bankroet beschermen.

De kleine ondernemers zijn tegen de belastingherziening, die volgens hen alleen in het belang is van de grote bedrijven. Zij ondervinden er alleen maar schade van; in hun ogen gaat  het opschroeven van de belastinginkomsten ten koste van kleine en middelgrote ondernemingen. Hun bijdragen aan de belastingdienst verdubbelen en alle ondernemingen, ook de kleine, worden geacht bij te dragen aan het nationale pensioenfonds.

Terwijl buiten vreedzaam werd gedemonstreerd - door te gooien met toiletpapier, kleingeld en verrot fruit – werd binnen gestemd over een vijftigtal amendementen op het regeringsvoorstel. De oppositie is fel tegen en eist dat er artikel na artikel wordt gestemd over de belastingwetgeving. Het parlement doet er naar verwachting nog de hele week over.


Bronnen: o.a. DPA, Forum

Geen opmerkingen: