maandag 22 november 2010

Protest tegen nieuwe belastingwet houdt aan

Naar schatting 3.000 kleine ondernemers hebben vandaag in Kiev gedemonstreerd tegen de nieuwe belastingwetgeving die nadelig voor ze uitvalt. De demonstranten eisten van president Viktor Janoekovitsj dat hij z'n veto uitspreekt over de nieuwe belastingwet. Zo niet, dan willen de tegenstanders van de wet een referendum houden met als inzet het vroegtijdig naar huis sturen van zowel de president als het parlement.

Ook vorige week werd al gedemonstreerd op Maidan, zelfs op grotere schaal dan nu. Volgens de demonstranten hadden er meer mensen moeten komen, maar werden 140 bussen met demonstranten uit verschillende Oekraiense regio's door politie buiten Kiev tegen gehouden. Verdere demonstraties op het plein worden bemoeilijk doordat inmiddels is begonnen met de aanleg van een schaatsbaan die later deze week open gaat.

De kans is klein dat president Janoekovitsj de nieuwe belastingwetgeving niet tekent. De regering is juist voorstander, ook al omdat de nieuwe regels naar verwachting 11 miljard UAH (1 euro - 10,82 UAH aan extra inkomsten opleveren.


Bron: ForUm

Geen opmerkingen: