maandag 13 december 2010

UEFA-baas tevreden over vorderingen voor EK

Oekraïne zit weer op schema bij de voorbereidingen voor het EK van 2012. "Er wordt hard gewerkt. Twee stadions zijn vrijwel af, in Kharkiv en Donetsk. De bouw van de stadions in Kiev en Lviv ligt op schema. Vliegvelden krijgen een opknapbeurt, de eerste nieuwbouw wordt snel in gebruik genomen. We zijn tevreden", aldus secretaris-generaal Gianni Infantino op een bijeenkomst van het uitvoerende comité van de UEFA in Praag.

De bouw van de stadions in Lviv en Kiev verliep tot dusverre moeizaam door financiële problemen en constructiefouten. Er is een achterstand van een jaar op het oorspronkelijke bouwschema, maar de UEFA ziet het nu helemaal goed komen. Alleen een lange, koude winter kan nog roet in het eten gooien.

De Poolse EK-stadions zijn allemaal af voor juni 2011. "Zodoende hebben we een jaar om alle kinderziekten er uit te halen", aldus Infantini. "We zijn nu begonnen aan het traject van de praktische voorbereidingen voor het toernooi, zoals de veiligheid en de logistiek."

De Oekraïense overheid trekt volgend jaar 650 miljoen euro uit voor de voorbereidingen op het EK voetbal. Dat geld wordt besteed aan het afbouwen van de stadions in Kiev en Lviv, maar ook aan het verbeteren van de vliegvelden Boryspil (Kiev), Lviv, Kharkiv en Donetsk. Ook de trainingsfaciliteiten voor de deelnemende ploegen worden uit dit bedrag bekostigd. Verder schaft de overheid 33 trams aan en 143 (trolley)bussen,


Bronnen: World Football Insider, ForUm

Geen opmerkingen: