dinsdag 11 januari 2011

Einde aan prijsdaling voor internetgebruikers

Slecht nieuws voor de Oekraïense internetgebruikers: ze moeten méér gaan betalen. Dalende prijzen zorgden er voor dat sommige internetproviders nog amper winst maken. Maar dat gaat veranderen. Analisten verwachten een prijsstijging van 15 tot 20 procent, want de aanbieders van internet, en met hen de banken, moeten hun investeringen in het netwerk natuurlijk wel terugverdienen. De opbrengst voor de providers lag eind 2010 op 70 eurocent per aansluiting. In het laatste kwartaal daalden de prijzen nog met 10 procent.

De eerste prijsstijgingen worden verwacht bij de kleine providers die hun klanten 'een gratis lunch' aanboden, zoals de grote providers dat betitelen. Met andere woorden: de prijsstunters vereffenen straks de nog openstaande rekening bij hun klanten.

Inmiddels is bijna een derde van alle volwassenen geregeld op het internet te vinden. Eind oktober telde Oekraïne 3,35 miljoen breedbandaansluitingen, waarvan 2,87 miljoen voor thuisgebruik. Oekraïne is daarmee in de top-30 beland. De dekkingsgraad qua internetgebruikers ligt nu op 16,3 procent.

Bron: Ukrinform



Geen opmerkingen: