dinsdag 25 januari 2011

Nog 'maar' 23 vergunningen nodig

De Oekraïense regering wil meer buitenlandse investeerders lokken door flink te schrappen in beperkende maatregelen en de introductie van één 'loket' waar ondernemers terecht kunnen voor de nog wel noodzakelijke vergunningen.

Het moet een einde maken aan de eindeloze gang langs allerlei instanties. Tot voor kort waren 93 vergunningen nodig om met buitenlands geld een bedrijf te beginnen in Oekraïne. Nu zijn dat er nog maar 23.
Volgens minister Andriy Klioetsjev van Economische Ontwikkeling en Handel maakt de nieuwe belastingwetgeving het ook fiscaal interessant voor buitenlandse ondernemingen om in Oekraïne te investeren. "We heffen minder BTW en winstbelasting. Sommige, voor ons land belangrijke sectoren hebben we zelfs voor een aantal jaren helemaal vrijgesteld van belastingheffing."

Klioetsjev erkent dat het niet meevalt voor buitenlandse investeerders. "Ze zijn een andere denkwijze gewend, en andere wetten. Dat maakt het moeilijk voor ze, dus moeten we zorgen voor een goede begeleiding als iemand hier een bedrijf wil beginnen. Daarvoor hebben we een bureau opgezet dat buitenlandse investeerders helpt bij het opzetten van een onderneming."

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: