vrijdag 14 januari 2011

Protest na protest in Kiev

De leiders van diverse nationalistische organisaties hebben vandaag geprotesteerd bij het kantoor van president Viktor Janoekovitsj om aandacht te vragen voor de arrestatie en het lastig vallen van tientallen van hun leden door politie en justitie.

Onder het roepen van 'Schande! Schande! Weg met deze criminele overheid", verzamelden honderd protesterende nationalisten zich rond een enorme Oekraïense vlag. Een even grote groep politiemensen versperde hen de weg naar de Bankovastraat. Ook stonden er twee grote militaire bussen bij de toegang tot de Institutskastraat.

De demonstranten waren onder meer afkomstig van Tryzub, de organisatie die er van wordt verdacht op oudejaarsdag een standbeeld van Stalin omver te hebben geblazen.

Maandag wordt opnieuw geprotesteerd in de Oekraïense hoofdstad. Dan gaat het om de mensen die zijn opgepakt na hun prostestactie op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev, eind vorige maand. De partij van oud-premier Julia Timosjenko wil volgende week zaterdag demonstreren.

Bron: Kyiv Post 

Geen opmerkingen: