zondag 16 januari 2011

Recordopbrengst kerstactie stichting CHOE

De kerstactie van de stichting CHOE heeft 13.353.37 euro opgeleverd. Na een dipje bij de vorige kerstactie is dit het grootste bedrag ooit dat de stichting heeft opgehaald. Van het geld zijn allerlei kerstactiviteiten betaald die in de afgelopen weken vooral gericht waren op weeskinderen en jongeren die op zichzelf zijn aangewezen.

De opbrengst heeft de begroting (van 11.085 euro) ruim overschreden. De meeropbrengst wordt besteed aan huisvesting van jongeren, veelal weeskinderen en kinderen die door hun ouders in de steek zijn gelaten.

De weeskinderen in het internaat in Perechyn, op zo'n 25 kilometer van de grens met Slowakije, bezochten in hun drie weken durende wintervakantie een overdekt pretpark en een bioscoop, maar ook hun kerstdiner werd door de stichting betaald. De armoedige school 13 in Perechyn kreeg een televisie voor de inwonende leerlingen. Ook bejaarden in een tehuis in Lyuta werden verrast met een televisie.

Zwakbegaafde kinderen in een internaat in Vinegradov kregen een kerstfeest aangeboden, evenals de 300 bewoners van een psychiatrische opvang in Turya Remata. In de stad Uzhgorod werden jongeren van kleding en schoenen voorzien.

Voor het complete overzicht, zie de website van de stichting CHOE

Geen opmerkingen: