vrijdag 25 februari 2011

Janoekovitsj is diefstal bouwmaterialen meer dan zat

President Viktor Janoekovitsj wil dat er een einde komt aan de diefstal van materialen bij bouwprojecten. Hij heeft premier Mikola Azarov en minister Anatoli Mogilev van Binnenlandse Zaken te verstaan gegeven dat er snel wat aan het probleem gedaan moet worden.

Janoekovitsj kwam bij de bestuderen van nieuwe wetgeving voor stedelijke planning dat geen sprake is van een kwaliteitsbeoordeling voor bouwmaterialen en werkwijzen. Janoekovitsj: "Ik ben het zat om steeds maar te moeten horen dat bouwkosten uit de hand lopen, onder meer omdat er zoveel gestolen worden op de bouwplaatsen. Bouwmaterialen, beton en auto's, teveel om op te noemen. En onze wegen bestaan deels uit gestolen asfalt en asfaltbeton."

De boze president liet op een bijeenkomst met de ministersploeg z'n ergernis blijken - over de nieuwe wet sprak hij z'n veto uit. Hij liet premier Azarov weten dat die zoveel mogelijk politiemensen in moet zetten om diefstal van bouwplaatsen tegen te gaan. Het is zelfs zo erg dat gestolen materialen op de bouwplaatsen zelf te koop worden aangeboden. Janoekovitsj: "Iedereen weet waar dat gebeurt."

Bron: website Economy of Ukraine

Geen opmerkingen: