donderdag 3 februari 2011

Taboe op wapperende was tijdens EK

Wapperend ondergoed en halfnaakte zonaanbidders op de balkonnetjes van de flats. Het is Sergej Tselovalnik een doorn in het oog. Eigenlijk, zegt Kiev's belangrijkste architect, moet het stadsbestuur het volgend jaar juni maar gewoon verbieden. 's Lands hoofdstad maakt anders maar een slechte beurt tijdens het EK voetbal.

"We willen een kapitaal uitgeven aan het aanlichten van gebouwen in de hoofdstad in het kader van onze campagne 'Focus op Oekraïne'. Maar stel je voor: oom Vasja staat in z'n ondergoed en op slippers op z'n balkonnetje, vol in het licht van de lampen die we op het gebouw hebben gericht om het er allemaal zo mooi mogelijk uit te laten zien", aldus Tselovalnik.

Hij wil dat het stadsbestuur daarom iedereen binnen een straal van een halve kilometer van het EK-stadion verbiedt om ondergoed buiten te drogen, zich in ondergoed of topless op zijn of haar balkon te begeven.
Of het zover komt? Juristen zien al een probleem opdoemen. "De balkons zijn privéterrein en ik kan me niet voorstellen dat de politie de huizen langs gaat om de bewoners opdracht te geven dat ze het wasgoed binnen halen of zich beter in de kleren steken", meent advocaat Tetjana Montjan.

Voor de vrouwenactiegroep Femen was het plannetje van architect Tselovalnik eerder deze week al aanleiding om zich topless op een balkon te vertonen in Kiev. Heel eventjes maar, trouwens. Het was immers ruim onder nul.
http://www.mizozo.com/images/item_images/17000/16272_gallery.jpg
Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: