zaterdag 26 maart 2011

Buitenlandse Zaken ergert zich aan Russische parlementariër

Het Russische parlementslid Konstantin Zatulin heeft zich de woede van het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken op de hals gehaald met zijn anti-Oekraïense uitlatingen. Keer op keer wakkert Zatulin volgens het hoofd voorlichting Oleg Volosjin op Russische tv-zenders de anti-Oekraïense sentimenten aan. Onlangs liet hij zich kritisch uit over de populaire talkshow Shuster, waarin 'anti-Russische propaganda' bedreven zou worden.

"Dankzij mensen als Zatulin ziet volgens opiniepeilingen bijna de helft van alle Russen Oekraïne als een land dat het hunne niet welgezind is", aldus Volosjin die eerder als persattaché van de ambassade in Moskou nauwlettend in de gaten hield wat Russische media over Oekraïne meldden. Hij constateerde daarbij dat Zatulin een belangrijke rol speelt bij het aanwakkeren van de anti-Oekraïense sentimenten."

In een interview met de online krant Ukrajinska Pravda kon Volosjin het overigens niet nalaten een sneer richting de oppositie in eigen land te geven. "Ons land telt ook politieke krachten die zich baseren op anti-Russische retoriek."

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: