woensdag 30 maart 2011

Geen politieke, maar financiële rel bij Po-Kyivsky

Dat de krant Po-Kyivsky al bijna drie weken niet verschijnt, komt niet door een kritisch artikel over president Viktor Janoekovitsj maar door financiële problemen. Mede-eigenaar Igor Kolomojsky heeft dat vandaag verklaard. Het verlies van de uitgeverij zou dit jaar uitkomen op 2,7 miljoen euro. De hoofdredacteur Serhy Tykchyl van Po-Kyivsky was desondanks niet van plan om te bezuinigen.

Daarop besloten de eigenaren de krant niet meer te drukken totdat er een nieuwe hoofdredacteur zit. "Er wordt geen artikel meer gepubliceerd zolang hij nog op z'n post is", is de besliste reactie van mede-eigenaar Kolomojsky die vast van plan is om Tykchyl bij de eerste de beste gelegenheid te ontslaan. Dat zal op 14 april zijn, als beide partijen om de tafel gaan.

Het besluit om van de ene dag op de andere de krant niet meer te drukken, trok de aandacht van de politiek. Janoekovitsj, die eerst van Tykchyl de schuld kreeg dat hij de eigenaren onder druk zou hebben gezet, maar ook Oekraïense parlementsleden spraken hun verontrusting uit.

Bron: Interfax-Ukraine

Geen opmerkingen: