vrijdag 18 maart 2011

Kyiv Zoo krijgt nieuwe dieren uit Moskou

De dierentuin in Kiev krijgt twintig dieren cadeau van de dierentuin in Moskou. Het gaat om twaalf zeldzame blauwe schapen, zes bultloze kamelen en een paartje veelvraten. Mogelijk schenkt de dierentuin ook een aantal vogels, in ruil voor een uil uit de dierentuin in de Oekraiense hoofdstad.

In het afgelopen halfjaar zijn dieren dood gegaan in de dierentuin in Kiev, waaronder een Afrikaanse leeuw. De dierentuin kwam afgelopen jaar meermalen in opspraak, omdat er veel sterfte was. Er stierven in korte tijd 36 dieren.

Critici verweten de vorige directeur Svitlana Berzina verwaarlozing van de dieren, maar volgens haar opvolger Oleksandr Tolstoukjev is sterfte onder de dieren normaal. "Gezien het feit dat 60 procent van onze dieren al flink op leeftijd is.''

De klachten zijn bij justitie in behandeling. Het Ecologisch en Cultureel Centrum in Kiev heeft bij justitie ook de verdwijning van liefst 500 dieren aanhangig gemaakt. Dat zou de nieuwe directeur Tolstoukjev te verwijten zijn, want de dieren verdwenen spoorloos tussen half oktober 2010 en 28 februari 2011.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: