woensdag 23 maart 2011

Leraar heeft met 177,62 euro per maand recht tot klagen

Opnieuw heeft minister Dmitro Tabachnik van Onderwijs er van langs gekregen van premier Mikola Azarov. Ditmaal niet omdat hij kleine scholen wil sluiten zonder zich om de leerlingen en de straks werkloze onderwijzers te bekommeren. Nu ging het om de 7.000 leraren die dinsdag in de hoofdstad demonstreerden voor meer loon.

De leraren hielden hun protest voor het regeringsgebouw waar het kabinet zat te vergaderen. De premier nam het Tabachnik kwalijk dat hij niet eens de moeite nam om naar buiten te gaan voor een ontmoeting met de demonstranten.

Ook had Tabachnik volgens Azarov al veel meer moeten doen om de leraren tegemoet te komen. Niet alleen in de hoofdstad werd overigens gedemonstreerd, maar eerder ook al in andere Oekraïense steden gingen zij de straat op.

Tabachnik's houding is onbegrijpelijk, aangezien het kabinet drie maanden geleden besloot de lonen van de leraren met 20 procent te verhogen per 1 september. Het gemiddelde lerarensalaris bedraagt 177,62 euro per maand, op academisch niveau 270,52 euro.

Bronnen: Interfax-Ukraine, Ukrinform

Geen opmerkingen: