maandag 28 maart 2011

Octopus Pavlik gaat EK-wedstrijden voorspellen

Oekraine krijgt z'n eigen octopus die de uitslagen van de wedstrijden van het EK voetbal gaat voorspellen. Het Alushta Aquarium heeft een waardige opvolger gevonden voor Paul, die afgelopen zomer tijdens het WK in Zuid-Afrika zowel de uitkomst van alle wedstrijden van het Duitse team wist te voorspellen als (helaas) van de finale tussen Nederland en Spanje.

De Oekraiense octopus heet Pavlik. Geen toevallig gekozen naam, maar de Slavische vertaling van de naam Paul. Dus met een verwijzing naar de succesvolle Duitse octopus. Geen concurrent, want Paul stierf in oktober op tweejarlige leeftijd in het zeeaquarium in Oberhausen.

Directeur Viktor Zgilenko van het Alushta Aquarium over Pavlik: ''Hij weegt slechts 300 gram, maar is met z'n armen toch in staat om voorwerpen in het aquarium van 10 kilogram op te tillen." Pavlik blijkt al te oefenen voor z'n belangrijke taak tijdens het EK van 2012. Zijn vuurdoop is echter bij de wedstrijd die Shaktar Donetsk tegen Barcelona speelt in de Champions League. Pavlik moet raden welke ploeg wint.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: