zaterdag 19 maart 2011

Parlementsleden baden zelf in weelde

Terwijl de meeste Oekraïners in armoede leven, wentelen de leden van de Verkhovna Rada zich in weelde. De Ukrayinska Pravda heeft het maar 'ns op een rijtje gezet en de cijfers liegen er niet om.

Ze hebben namelijk samen 48 miljoen euro tot hun beschikking voor hun parlementaire werk, ruim 11 miljoen euro voor hun vervoer en nogeens 845.000 euro om uitstapjes naar het buitenland te kunnen maken.

Het maandsalaris van ieder parlementslid bedraagt 534 euro. Daar komt 2.384 euro aan reiskosten bij, 63 euro aan verblijfkosten en 435 euro aan telefoonkostenvergoeding. Elke keer dat een parlementslid op televisie is, op de radio te horen valt of uitgebreid in andere media verschijnt, krijgt hij of zij daar een 'beloning' van 450 euro voor uitgekeerd.

Daarbij blijft het niet. Ieder parlementslid krijgt ook 19.200 euro om het salaris van één of meer persoonlijke assistenten van te betalen en 456 euro voor hun reiskosten. Daarkomt bij 178 euro aan kantoorkosten buiten de hoofdstad en 60 euro huurvergoeding voor een optrekje in de hoofdstad.

Tenslotte krijgt ieder parlementslid 151 euro om op luchthavens gebruik te kunnen maken van de VIP-ruimtes (en natuurlijk voorrang bij het boarden). Welnesscentra varen wel bij de aanwezigheid van de parlementsleden in Kiev, want voor voor hun ontspanning wordt 800 euro uitgetrokken.

Bronnen: Ukrayinska Pravda, Western Information Center

Geen opmerkingen: