woensdag 18 mei 2011

Geldboetes voor smokkelpoging tweeling

De jonge Fransman Patrice le Roch die een maand geleden samen met z'n vader probeerde twee kinderen vanuit Oekraïne de Hongaarse grens over te smokkelen in hun camper heeft dinsdag een boete gekregen van 1323 euro. De rechtbank in Beregovo legde Le Roch's vader Bernard een boete op van 1235 euro. De camper werd verbeurd verklaard.

Het tweetal had de beide meisjes, een tweeling van nu een jaar oud, onder een matras in de camper verstopt en probeerde zo de grens over te komen. De kinderen waren verwekt bij een Oekraïense draagmoeder.

Patrice le Roch en zijn vrouw probeerden officiële documenten voor ze te krijgen van de Franse regering, maar toen dat niet lukte besloten ze de kinderen dan maar Oekraïne uit te smokkelen. Eenmaal in de EU zou de verdere reis zonder papieren geen problemen meer opleveren. Zover kwam het echter niet, want de Oekraïense douane betrapte ze.

Le Roch wil de beslissing van de rechtbank aanvechten. Ook wil hij de camper terug. Hij en z'n vrouw zetten de strijd voort om de Franse autoriteiten te bewegen de kinderen alsnog van een paspoort te voorzien. Frankrijk erkent geen kinderen die uit een draagmoeder zijn geboren.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: