vrijdag 24 juni 2011

Het wil niet vlotten met verbetering Oekraïense wegennet

Het verbeteren van de Oekraïense wegen gaat niet van een leien dakje. Minister Boris Kolesnikov van Infrastructuur noemde dit donderdag tijdens een forumdiscussie met ondernemers in Kiev ''een blok aan het been''. Hij overlegde later op de dag nog met de vertegenwoordiger van een aantal Franse bedrijven die in Oekraïne wegwerkzaamheden verrichten.

Oekraïne heeft met het oog op EURO 2012 ambitieuze plannen opgesteld. Om de wegen in het land te verbeteren, maar ook om vier internationale luchthavens te moderniseren. Aan dat laatste wordt gewerkt. Om officials van de UEFA, maar ook voetbalfans te huisvesten tijdens het EK voetbal zijn inmiddels zeventig hotels gebouwd met geld van particuliere investeerders.

De UEFA maakte donderdag bekend voor 500 miljoen euro te investeren in zowel Oekraïne als Polen, de gastlanden van het EK. In Lviv maakte directeur Marivan Lubkivski van het Oekraïense organisatiecomité in Lviv de oprichting bekend van de Prestige Club, die zich bezig gaat houden met het verwelkomen van voetbalfans. Tegenover de miljoeneninvestering die de UEFA wil plegen, staat voor 1,3 miljard euro aan verwachte inkomsten.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: