woensdag 31 augustus 2011

Eerste deel startbaan luchthaven Lviv is af

De verlengde startbaan van de internationale luchthaven van Lviv wordt op 25 december in gebruik genomen. Rond deze tijd moet ook de nieuwe terminal af zijn. Dat heeft minister Boris Kolesnikov meegedeeld bij de ingebruikname van het eerste deel van de startbaan, dat 1.630 meter lang is. In de komende maanden wordt de baan verlengd tot 2.000 meter.

De luchthaven blijft gedurende de werkzaamheden in gebruik, zij het beperkt. Dat leidde er toe dat WizzAir begin april besloot voorlopig niet meer vanuit Dortmund op Lviv te vliegen. Turkish Airlines maakte dinsdag bekend dat het de vluchten vanuit Istanboel na de ingebruikname van het eerste deel van de startbaan inmiddels heeft hervat.

Minister Kolesnikov had bij zijn bezoek aan de luchthaven van Lviv bijzondere aandacht voor de selectie en training van nieuw personeel. Dat zijn vooral goedopgeleide jongeren uit Lviv die er voor moeten zorgen dat de luchthaven een Europese uitstraling krijgt. "We hebben daar nog geen ervaring mee, maar deze jongeren zullen onze Europese gasten tijdens het EK voetbal op de juiste manier gaan verwelkomen."

Bron: www.ukraine2012.gov.ua

Geen opmerkingen: