zaterdag 27 augustus 2011

'Oppositie moet zoeken naar nieuwe wegen'

De oppositie moet een nieuwe weg inslaan bij het bevechten van de regering-Janoekovitsj en ook moet de manier veranderen waarop de bevolking wordt geïnformeerd waar de oppositiepartijen precies voor staan. Dat schrijft parlementslid Volodimir Arjev van Ons Oekraïne-PSD in een artikel in de krant Zerkalo Nedeli.

"We moeten met wat nieuws komen, met wat anders dan de standaard protestbijeenkomsten en marsen. De methodes die we sinds het begin van de jaren '90 gebruiken om ons ongenoegen kenbaar te maken, zijn hopeloos uit de tijd. De tijd is rijp voor protesten tegen de regering, maar de oppositie weet er gewoonweg geen richting aan te geven", meent Arjev.

Hij constateert dat de jeugd is opgegroeid met simpele, maar tegelijk dynamische televisieshows. "Ze kunnen echter ook urenlang luisteren naar gepassioneerde toespraken. De ouderen onder ons zijn echter niet bereid om te luisteren naar wat zij al lang weten, aangezien ze elke dat om zich heen de gevolgen van wetteloosheid om zich heen zien."

Arjev, die behalve politicus ook televisiejournalist is, weet wel te benoemen wat er niet goed is aan de huidige manier van oppositie voeren en van het mobiliseren van de massa, maar hij geeft niet aan hoe de oppositie het dan wél moet oppakken.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: