dinsdag 23 augustus 2011

'Vergiftigingspoging Timosjenko met rattengif'

Volgens parlementslid Oleksandr Briginets van de Moederlandpartij is een poging gedaan om Joelia Timosjenko in de gevangenis te vergiftigen. Ze zou rattengif binnen hebben gekregen. Timosjenko zei enkele dagen geleden dat zij zich niet goed voelde en dat ze vlekken op haar lichaam had gekregen. "Volgens deskundigen wijzen deze verschijnselen op rattengif", aldus Briginets.

Timosjenko's eigen dokter mocht bij haar op bezoek in haar cel, maar het afnemen van een bloedmonster werd niet toegestaan. Briginets vindt het een domme actie, mocht inderdaad sprake zijn van een poging om Timosjenko te vergiftigen. "Dit regime snapt niet dat dode helden gevaarlijker zijn dan levende."

De openbare aanklager in het nog altijd lopende proces tegen Timisjenko ontkent dat de oud-premier met gezondheidsproblemen kampt. "Ze ziet er prima uit, niet anders dan aan het begin van haar proces. Ze is een aantrekkelijke vrouw bij wie ik geen veranderingen in haar gezicht heb kunnen bespeuren", aldus aanklager Lilia Frolova maandag in een reactie. Timosjenko's advocaat vroeg maandag voor de negende keer om haar vrijlating. Opnieuw werd dat geweigerd door rechter Rodion Kirejev.

Bron: Western Information Center, Kyiv Post

Geen opmerkingen: