woensdag 26 oktober 2011

Alleen een muizenval biedt gratis kaas

Twee demonstraties op woensdag bij het kabinetsgebouw in de hoofdstad Kiev. De Communistische Partij demonstreerde tegen het bezoek van een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) die komt bezien of Oekraine inmiddels aan de voorwaarden voldoet voor een volgende miljardenlening. De andere demonstratie is van een comité dat Oekraine onafhankelijk wil maken van buitenlands gas. Het gaat in beide gevallen om kleine groepen demonstranten.

De Communistische Partij heeft 70 demonstranten op de been weten te krijgen, het energiecomité 50. De communisten roepen slogans als 'IMF weg uit Oekraine' en ze hebben spandoeken bij zich met teksten als 'IMF-lening is een strop om onze nek' en 'Je krijgt alleen gratis kaas in een muizenval'. De Oekraiense regering heeft onder meer opdracht gekregen van het IMF om de pensioenleeftijd voor vrouwen op te trekken en de gasprijs voor huishoudens te verhogen.

Het energiecomité wil dat de Oekraiense regering stopt met bedelen bij Rusland om een lagere gasprijs te krijgen. In plaats daarvan moet de eigen energiesector om efficiënter worden.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: