zondag 16 oktober 2011

Perspectieven voor autoindustrie in Cuba

Het bezoek dat president Viktor Janoekovitsj later deze maand brengt aan Cuba zou weleens een positieve bijdrage kunnen leveren aan de Oekraiense autoindustrie. Deze verwachting heeft directeur Sergei Tolstov van het Instituut voor Politieke Analyses en Internationale Studies uitgesproken in een interview met het persbureau Ukrinform. "

Onze autofabriken produceren personenwagens en bijzondere voertuigen tegen een schappelijke prijs. Daarmee kunnen we de Cubaanse markt op. Cuba heeft een uitgewoond wagenpark dat voor een groot deel bestaat uit Amerikaanse wagens uit de jaren '50." Cuba heeft jarenlang te maken gehad met een blokkade van goedereninvoer door de Verenigde Staten. De laatste jaren wordt de blokkade evenwel minder stringent gehandhaafd en dat biedt Oekraine kansen. "Voor Oekraine is het van belang om nieuwe afzetgebieden te vinden voor goedkope, maar kwalitatief goede auto's", aldus Tolstov.

Oekraine en Cuba zijn beide uit op een handelsrelatie. Voor Cuba is Oekraine als voormalig Sovjet-land interessant, omdat de regering van het Midden-Amerikaanse land lang aangewezen is geweest op de Sovjet-Unie. Taal en gewoonten zijn dus bekend. Levering van machines en machineonderdelen is voor Cuba interessant, voor Oekraine gaat het om suikerrie dat in eigenfabrieken verwerkt kan worden.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: