donderdag 8 december 2011

Eén op tien weeskinderen doet zelfmoordpoging

Premier Mikola Azarov heeft zijn kabinet opdracht gegeven om te zorgen voor een betere bescherming en meer opleidingsmogelijkheden voor weeskinderen. "We moeten er voor zorgen dat deze kinderen vanuit een tehuis goed terecht komen in onze maatschappij", zei Azarov tijdens de wekelijkse kabinetszitting.

Er verblijven in Oekraïne volgens officiële cijfers 100.000 kinderen in weeshuizen. Het gaat om ouderloze kinderen of kinderen waarvan de ouders niet voor ze willen of kunnen zorgen. Dat zijn de zogenoemde sociale wezen. Als op vijftien- of zestienjarige leeftijd hun laatste weeshuis/internaat verlaten, dan zijn ze veelal op zichzelf aangewezen.

"Een andere aanpak is hard nodig, want één op de tien jongeren onderneemt een zelfmoordpoging na het verlaten van het internaat waar ze zijn opgegroeid, omdat ze hun weg in de maatschappij niet kunnen vinden", aldus Azarov. Zijn oproep tot modernisering van het beleid ten aanzien van weeskinderen was gericht aan drie ministers, die van Onderwijs, Justitie en Sociale Zaken.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: