donderdag 22 december 2011

'Inflatie in 2011 met 5 procent het laagst in 20 jaar'

De inflatie over 2011 kan volgens premier Mikola Azarov nog onder de 5 procent uit komen. Hij zei dat woensdag tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering. Dat zou voor het eerst zijn in de twintig jaar van Oekraine's bestaan. In de landsbegroting voor dit jaar werd nog uitgegaan van 9 procent geldontwaarding, terwijl kritische economen het halverwege 2011 zelfs hadden over een inflatie van 11 procent of meer.

In de loop van de zomer lukte het de regering echter om meer greep op de economie te krijgen. Het Nationaal Bureau voor de Statistiek becijferde vorige maand de inflatie op 4,4 procent Het is bijzonder goed nieuws voor de regering-Janoekovitsj, met de parlementsverkiezingen in zicht.

"Het wordt nu duidelijk dat onze anti-crisis politiek heeft gewerkt", aldus premier Azarov. Hij kon ook meedelen dat de bezuinigingen die zijn kabinet in de afgelopen maanden heeft doorgevoerd een positieve uitwerking hebben gehad op de nationale economie. Het overheidsbemoeiing blijft daardoor volgens Azarov beperkt tot 3,5 procent.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: