dinsdag 27 december 2011

Moederlandpartij gaat nu ruim aan kop in peiling

De regerende Partij van de Regio's is sinds oktober 2,7 procent van z'n aanhang kwijt geraakt. Volgens een opiniepeiling, uitgevoerd door het Razoemkov Centrum, kan de partij van president Viktor Janoekovitsj nog maar rekenen op 13,9 procent van de stemmen als er nu parlementsverkiezingen zouden zijn. De Moederlandpartij van oppositieleider Joelia Timosjenko blijkt in deze peiling de grootste te zijn geworden met 15,8 procent van de stemmen. Dat is 2 procent meer dan in oktober.

Ook het Front voor Verandering van Arseni Jatsenjuk zit in de lift met nu 9,6 procent tegen 8,1 procent in oktober. De Communistische Partij komt op een derde plaats met 5,3 procent van de stemmen, terwijl Vitali Klitsjko's UDAR 5,1 procent krijgt. De nationalistische partij Svoboda van Oleg Tjachnibok en Sterk Oekraine van vice-premier Sergei Tigipko staan beide op 3,6 procent.

Als het aankomt op de populariteit van de partijleiders, dan staat Joelia Timosjenko 3 procent voor op president Viktor Janoekovitsj. Als er nu presidentsverkiezingen zouden zijn, dan koos 16,3 procent voor Timosjenko en 13,3 procent voor Janoekovitsj. Jatsenjuk kan rekenen op 10,7 procent van de stemmen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: