maandag 5 december 2011

Oranjecamping: 'Het kán niet goedkoper in Charkiv'

De Oranjecamping probeert met sponsoring de kosten omlaag te brengen voor de voetbalsupporters die de poulewedstrijden van het Nederlands elftal in Charkiv willen bezoeken. Perry Sport en Boels hebben zich al verbonden aan De Oranjecamping. "Hiermee is al rekening gehouden in de huidige prijs, anders was die hoger", aldus oprichter Jokko de Wit van de Oranjecamping in een open brief aan de voetbalfans die verontwaardigd zijn over de 135 euro die zijn organisatie per nacht rekent.

"Ik ben het met u eens dat het ditmaal niet goedkoop is, maar wij hebben er alles aan gedaan om de prijzen zo laag mogelijk te houden", aldus De Wit. "Ook bij de campings in Portugal, Duitsland en Zwitserland waren wij de goedkoopste aanbieder en dit zijn wij nu ook weer. De supporter staat bij ons altijd voorop en het EK 2012 vormt hier geen uitzondering op. Daar doen wij alles aan. Zo hebben we bijvoorbeeld de goedkoopste rechtstreekse vluchten."

De Wit voert verschillende redenen aan waarom zijn organisatie de arrangementen voor de Oranjecamping in Charkiv niet goedkoper kan aanbieden. Er zijn in Oekraïne geen bestaande campings, zodat de Oranjecamping fors moet investeren in de bouw van de camping. "Wij willen namelijk een kwalitatief hoogstaande camping bieden met een prachtige feestlocatie, en geen grasveld met wat tentjes en een plasbak."

De camping wordt volgens De Wit opgezet met materialen en personeel uit Nederland. De reis naar Charkiv is duur, terwijl de kosten voor evenementenbeveiliging in Oekraïne volgens De Wit hoog zijn.

Wel constateert hij: "Eén voordeel van deze loting is, dat het makkelijker wordt om wedstrijdkaarten te kopen in tegenstelling tot de afgelopen edities."

Bron: De Oranjecamping

Geen opmerkingen: