maandag 5 december 2011

Veel Oranjefans haken af

Veel voetbalsupporters laten vestek gaan op het EK nu het Nederlands elftal de poulewedstrijden volgend jaar juni in een uithoek van Oekraine moet afwerken. Dat meldt dagblad De Telegraaf maandag. Behalve de lange en dure reis speelt een chronisch gebrek aan hotelkamers in speelstad Charkiv de fans parten. Zelfs de oranjecamping die in Oekraine wordt opgezet, is door de torenhoge prijs van 135 euro per nacht per persoon amper een optie.

Op Twitter en internet klagen supporters steen en been. De verontwaardiging is groot, ook omdat er tijdens het WK voetbal vorig jaar in Zuid-Afrika 'slechts' ruim veertig euro voor een campingovernachting betaald moest worden. Een ondernemer uit Westerbork laat weten dat hij met tien vrienden naar Charkiv wilde afreizen. Een week in een tentje kost hem en z'n vrienden echter 20.000 euro, 1.800 euro per persoon. "Een luxe safari is goedkoper", meent hij.

De Oranjecamping is sinds het EK van 2004 in Portugal traditie. Dat de prijzen in Oekraine de pan uitrijzen, komt volgens Joris Gieske van de organisatie door de geisoleerde ligging van Charkiv, waardoor veel minder supporters naar Oekraine zullen afreizen dan bijvoorbeeld bij het vorige EK in Zwitserland. "Bovendien", zo stelt Gieske, ër zijn winkeltjes, een pendeldienst naar het stadion en optredens van artiesten. Dat kost allemaal geld."

Student Frank de Bruin uit Utrecht heeft samen met vrienden twee busjes gehuurd en zij rijden in juni op de bonnefooi naar Oekraine. Zij verwachten voor minder dan 135 euro per overnachting toch wel een slaapplek in de buurt van Charkiv te kunnen vinden.

Bron: De Telegraaf

Geen opmerkingen: